Tilannekatsausta

Emilia lauleskelee tosi paljon. Ja KOVAA ja KORKEELTA 🙂 Autossakin saattaa lauleskella sydämesä kyllyydestä takapenkillä. Tän hetkisiä hittejä on "tuiki, tuiki tähtönen" ja "jänis istui maassa", Se on kyllä niin hauskan kuullosta kun se laulaa 🙂

Tänään Emilia taas nukku yheksään. Viikonloppuna kun oltiin reissussa niin se heräs ennen kaheksaa molempina aamuina, ja viime viikolla ku Markus oli lomalla niin se heräs melkein aina pikkasen yli kaheksan. Mä en ehkä aamusin herää siihen sen ensimmäiseen inahukseen ja sekin päättää jatkaa vielä unia, ku ei se äiti sieltä kerta tule….. Päikkäreitä nukkuu vieläkin noin pari tuntia, poikkeustapauksissa jopa kolmekin tuntia.

Emilia kovasti haluaa touhuta muitten lapsien kanssa. Se on aina ku johonkin lähetään, niin se kysyy muita lapsia? Ja kentälle ku mennään ulos niin se toiveikkaana ettii ja kysyy muita lapsia mutta ei siellä juurikaan koskaan ole muita. Nyt siinä on alkanu olemaan pari semmosta alakoululaistyttöä joitten kanssa emilia sujuvasti on. Ne tytöt nyt ei aina kovin aktiivisesti emilian kanssa ole, mutta emilia tyytyväisenä kulkee niitten perässä ja touhuaa 🙂 Tiistaisin käydään siellä MuksuPeuhussa missä on muita lapsia, mutta emilia jotenkin pelkää aina sitä alku ja loppu sähläystä siinä kun otetaan ja laitetaan tavaroita paikoilleen. Se aina juoksee ovelle ja itkee ja sanoo kotiin, kotiin….. Mutta sitte kyllä se väliaika siine menee oikein hyvin. Emilia tykkää kovasti juosta siellä isossa salissa ja hyppiä niillä paksuilla patjoilla. Torstaiaamun kerhossa on kanssa muita lapsia, ja siellä se kanssa viihtyy ihan hyvin. Touhuaa reippaasti siellä mukana omiaan, eikä iske enää niin pahasti jarrujakaan päälle ovella ku ennen….. Sitte ku yhtenä päivänä käydään kaupassa ja toisena päivänä nähään ehkä mahollisesti jotain kavereita niin siinähän se viikko sitten vierähtikin…..

Ja sitten perineteiseen kakka-asiaan 😉 Emilia sanoo jo jos sillä on kakkahätä. Pissat menee vielä vaippaankin potan lisäksi, mutta kakka on semmonen minkä se on nyt pari viikkoa sanonu. Ja se sitä pikkasen pystyy pidättämäänkin tai sitte tulee vaippaan semmonen pieni kikkare ja loput sitte pottaan. Se on varmaan jotenki nykyään niin epämukavan tuntunen se kakka vaipassa. Yks aamu tässä taannoin heräsin ku emilia sängyssä huuteli. Kun menin kattoo niin se oli riisunu yökkärinsä pois, ja kun menin lähemmäs niin huomasin, että se oli ottanu vaippansakin pois…. Ja vaipassa oli iso kakka! No siinä vaiheessa näin jo kauhukuvia kuinka sitä kakka olis JOKA PAIKASSA sängyssä, mutta ei sitä ollu. Se oli saanu sen vaipan niin siististi pois, että ainoastaan sen toisen jalan varvas oli osunu siihen kakkaan ja pieniä varpaan jälkiä oli sitten ympäri sänkyä. Ja viime viikolla kun oltiin kaupoilla ja mä sovitin ulkoilupukua, niin siinä kesken mun sovituksen se ähkäs että "kakka". Eipä siinä auttanu muu kuin koittaa äkkiä vaihtaa omat vaatteet takasin ja tarkistaa että on sentään housut jalassa ( sukat oli tyylikkäästi osittain lahkeen päällä…. 🙂 ja hilppasta kiireellä lähimpään vessaan. Ja kakka tuli pottaan!

Kategoria(t): Emilia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Tilannekatsausta

  1. Marjaana sanoo:

    Meillä taas kakka ei meinaa millään tulla pottaan… ei sitten millään 😦 n.1.5-vuotiaana Aksu kakkas n. 10 kertaa pottaan, mutta sen jälkeen ei ole tullut kun ehkä kerran. Pissa tulee yleensä aina, kun laittaa potalle. En tiedä sitten mistä johtuu, että ei suostu kakkaan potalle. Sanoo kyllä lähes aina, kun kakka on tullut vaippaan ja monta kertaa istuu potalla ja näyttää, että pitäis vaippa saada ja kun saa kakkaa heti siihen. Tylsää!!! Mukavaa kevättä 🙂

Jätä kommentti